"ЮНЕСКО - неразказаните вълнуващи истории на страните" - Испания по програма "Еразъм+"

Първите впечатления – в снимки. Среща в испанското училище, представяне на екипите, оформяне на отборите.

Вторият ден от испанското приключение! Разходка в Алмаден, посещение на една от най-старите мини в света, надникване в лабораторията за обработка на живак, лекция в музея. Домакините се погрижиха за забавленията и вечерта-- парти, басейн, разходка. Алмаден е малко градче в испанската провинция на Сиудад Реал , в рамките на автономната област на Кастилия-Ла Манча . Almadén е на около 300 километра южно от Мадрид в Сиера Морена . Името Almadén е от арабската дума المعدن al-maʻd...

През последния ден на нашето испанско приключение четири интернационални отбора се състезаваха. Важно беше да успеят да посетят пет знакови места за града- мината, замъкът, арената, болницата и кметството. Двама от нашите представители финишираха с отбора победител (Петър и Денислав). Отборите продължиха работата си в училище, за да изработят заедно филм за преживяното през последните дни. В късния следобед се потопихме в селската идилия на Ла Манча. Домакините предложиха панорамна разходка над Алмаден.

Живописната гледка отведе погледите ни над градчето и близките селца. Очакваха ни в едно от тях (Чилион) като скъпи и специални гости. Вечерното парти за пореден път доказа, че за всички участници в мобилността е предвидено специално отношение. Изискана и бляскава обстановка, забавления, награди, атрактивен "изпит" през платформата "Kahoot", последни емоции с новите приятели. Раздялата с испанските деца и семейства е сърдечна и много мила!

Довиждане, Испания! Една от твоите истории вече ни е разказана! Очакваме и си обещаваме следващи вълнуващи срещи с неразказаното!