Днес, на 10. 05. 2019 година Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” изпраща своя 94 випуск абитуриенти!

На 15.09.1925 година – в Казанлък е открито Държавното практическо механо-техническо училище.

За първи път в 94 годишната история на гимназията ще изпратим нашите абитуриенти от сцената на най- голямата зала в гр. Казанлък – залата на Дом на Културата „Арселал“!

Между тези два факта, представени с цифри, стоят над 30 000 хиляди лични истории- повече от 20 000 ученици са възпитаниците на училището през годините, стотици преподаватели са оставили диря в историята на „Механото“, много родители са залагали надеждите си точно тук, в първото техническо училище в региона. Ето защо настоящият екип на гимназията има богата история, от която може да черпи примери, да прави изводи, да отчита грешки и да чертае стратегии за успешност. А Вие, уважаеми абитуриенти, сте също част от този екип!

Днес за екипа на гимназията легендите са и предимство и предизвикателство. Старата слава е факт, но всяка слава се нуждае от достойна защита. Амбициозна е политиката за издигане престижа на някогашния ТМТ „Цвятко Радойнов“, за надграждане на всички успешни практики, за реализиране на креативни идеи, за изработване на разпознаваеми училищни символи и ритуали. Вие, уважаеми абитуриенти, сте също част от съвременната история на казанлъшкото знаково училище. Изживяхте последните си няколко години с ритъма на едно учебно заведение, което се надяваме с удоволствие да наричате „моето училище“!

Успех, късмет в живота на всички абитуриенти! Бъдете здрави, щастливи, и успешни и никога на забравяйте – вие сте възпитаници на ПГ „Иван Хаджиенов“ гр. Казанлък! На добър час!