Не просто различни, а най-добрите!

Ден на специалност: "Мехатроника"


„Добре дошли на уникалното, различно, технично и креативно представяне на най-интересната, най-добрата, най-популярната, най-нашата специалност в най-нашето училище!“ С тези думи Кристина Йорданова от 10 г клас посрещна присъстващите на представянето на професионалните паралелки Мехатроника в ПГ „Иван Хаджиенов“. „С цялата си сериозност и съвсем на игра днес сме тук, за да представим специалността си. Някои от нас попаднаха в тази паралелка случайно, други направиха съзнателен избор, на трети им бе препоръчана. Каквато и да е била причината, се надяваме да завършим доволни и уверени, че сме били на правилното място.“ - допълни Георги Писков.
Ученици и преподаватели бяха подготвили презентация за специалността мехатроника. Публиката видя няколко демонстрации, участва в забавни игри, получи много награди.
Детайли от специалността бяха изложени в пет работни ателиета.
  >
 • Ателие №1 представи Линия за сортиране на отпадъци. Христо от 12г клас демонстрира как е възможно с помощта на новите технологии да се грижим за света около нас.
 • >
 • Ателие № 2 представи Измервателна лаборатория - Таня и Стилян от 9в клас показаха какво представляват измервателните уреди и как да си служим с тях. Шублер, индикаторен часовник и микрометър бяха сред изложените експонати в ателието.
 • >
 • В ателие №3 Христо и Стела от 11г клас запознаха присъстващите с автоматизирана система за електропневматично управление на портална врата.
 • >
 • Изследване на електронен усилвател в ателие № 4 представиха Благовест и Сабри от 10 г клас, а своите авторски изобретения изложи в петото ателие Тодор от 12г клас. Публиката, както обещаха организаторите, учи, игра и се забавлява. Техническа кръстословица с 12 термина от света на мехатрониката бе попълнина с помощта на Радостина и Марчела, а всеки верен отговор бе щедро възнаграден! В играта „Раздели детайлите“ петима доброволци изпробваха сръчността си, познанията си за скрепителните елементи и бързината си. Момчетата имаха за задача да разделят болтове от гайки, шайби, зегерки и винтове. Други двама представители от публиката се пребориха за последните награди в играта „Познай предмета“ - този от тях, който успя да разпознае най-много предмети от областта на техниката със завързани очи, бе излъчен като победител в последното състезание.
 • >

  Изследване на електронен усилвател в ателие № 4 представиха Благовест и Сабри от 10 г клас, а своите авторски изобретения изложи в петото ателие Тодор от 12г клас.

  Публиката, както обещаха организаторите, учи, игра и се забавлява. Техническа кръстословица с 12 термина от света на мехатрониката бе попълнина с помощта на Радостина и Марчела, а всеки верен отговор бе щедро възнаграден! В играта „Раздели детайлите“ петима доброволци изпробваха сръчността си, познанията си за скрепителните елементи и бързината си. Момчетата имаха за задача да разделят болтове от гайки, шайби, зегерки и винтове. Други двама представители от публиката се пребориха за последните награди в играта „Познай предмета“ - този от тях, който успя да разпознае най-много предмети от областта на техниката със завързани очи, бе излъчен като победител в последното състезание.

  Провелото се на 29. 03. 2018 година събитие в Механото бе и последната инициатива в рамките на организирания ежегодно в училището Месец на професиите. Екипът на професионалната гимназия подготвя и патронния си празник с обещанието да не е просто различен, а да е най-добрият!


  Галерия към галерията     ГалерияКъм началото на страницата