Атрактивно представяне на Хаджиеновци от клуб „Аз, езикът и предизвикателствата” с ръководител Ани Тотева


Месец март продължава да ни изненадва! Различни инициативи създават и патриотично и пролетно и най-вече добро настроение.
В представетелната изява на клуб „Аз, езикът и предизвикателствата“ по проект „Твоя час“, с ръководител Ани Тотева публиката имаше възможността да чуе на български и на английски език от къде произлиза обичая кук ерство, какви ритуали се изпълняват, как се обличат кукерите, какви маски носят, от какво и как се изработват кукерските атрибути, каква е символиката на танца, защо кукерите вдигат толкова много шум…
Специална кръстословица, подготвена за публиката, провери по непринуден начин знанията и уменията на учениците - най-бързите, попълнили 20 понятия на английски език, получиха награди. Екипна работа демонстрираха учениците и в изработването на кукерски маски - в девет работни ателиета бяха оформени за много кратко време специални кукерски атрибути, а публиката отличи с аплодисменти най-добрите.
Клуба ни изненада и с вида, в който посрещна публиката /всички представители, както и ръководителя, бяха в автентични народни носии/. Кулминация на изявата бе появата на истински кукери - шумът, който вдигнаха те и ритуалният им танц прогониха злото и оставиха усещане за благоденствие. Гордост и удоволсктие бе за публиката да установи, че кукерите са възпитаници на нашето училище - младежи от 10 и 12 клас. Събитието бе поредната добра практика, която се нарежда сред множеството мартенски инициативи на ПГ „Иван Хаджиенов“.
ПГ”Иван Хаджиенов”


Галерия към галерията     ГалерияКъм началото на страницата