„Компютърна техника и технологии”
Стартира Месецът на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов”


Обучението в „Компютърна техника и технологии” - една от най-желаните специалности вече 26 години, открива пред младежите широки възможности – реализация като компютърни дизайнери, програмисти софтуерни и хардуерни техници Но всеки достигнат успех има своето начало – в класната стая, сред разчитането на електронни схеми, запояването на електронни елементи, монтаж и демонтаж на различни устройства…
За постиженията си и приложението на технологиите около нас с увлечение разказаха най-изявените възпитаници. Те представиха неподозираните възможности на 3D технологията на принтиране и рисуване, създаваща реални триизмерни предмети. Умения при монтирането на RJ–45 конектори, демонстрира дванадесетокласникът Димитър Славов, а Станислав и Тихомир запознаха публиката с асемблиране на компютърна конфигурация. Иван и Георги представиха схема на свързване на усилвател, както и начина на измерването му. Приятна изненада за всички бе виртуозното изпълнение на китара на Кръстьо от Х клас.
Удостоверения за отлично представяне на специалност „Компютърна техника и технологии” връчи зам.-директорът инж.Любомир Костадинов. Още една новина бе обявена в аванс – продължава проектът „Ученически практики”, ориентиран към компютърната специалност. Фирмите „Вал Ген” ООД, „ЮСИС” и „ТЕХСОФТ” ООД ще приемат на обучение в реална работна среда 15 ученици, като всеки от тях ще отработи по 240 часа в избраната компютърна фирма.
С пожелание за успешна реализация на завършилите специалност „Компютърна техника и технологии” приключи първото представяне в Месеца на професиите на ПГ „Иван Хаджиенов”. Своите следващи изяви подготвят и специалностите „Строителство и архитектура”, „Машини и системи с ЦПУ” и „Мехатроника”.


Галерия към галерията     ГалерияКъм началото на страницата